STEBUKLINGA MIŠRAINĖ

Kalbu apie paprasčiausią raudoną (ar baltą) mišrainę. Visos gaspadinės žino begales receptų ir kiekviena mišraines ruošia savaip. Kuo tos mišrainės stebuklingos? Juk iš paprasčiausių daržovių mažiausiai dviejų-trijų rūšių sumaišei, užpylei  po ranka turimo padažo, grietinės, majonezo ar aliejaus ir viskas!
Kur čia tas stebuklas?

Apie viską – iš eilės.
„DERLIAUS KRAITĖJE“ ruošėm raudoną mišrainę.
Lygom dalim sumaišėm virtų burokėlių, pupelių, morkų. BULVES į mišrainę visada supjaustau kubeliais ir KEPU keptuvėje. Taip skaniau. Rauginto ar marinuoto agurko, žirnelių… Žodžiu – visko po truputį. Labai tinka bet  kokio gyvio mėsa – rūkyta, virta ar kepta. Pagal skonį dedam svogūnų, česnakų, įvairiausių prieskonių. Vietoj druskos tinka užtrupinti sultinio miltelių. VISIEMS ŽINOMA GUDRYBĖ: jeigu norime, kad burokėliai nenudažytų kitų mišrainės dalių, susmulkintus burokėlius išmaišome su trupučiu aliejaus ir tik tada dedame į bendrą puodą.
NA, O DABAR PRASIDĖS šiokie tokie STEBUKLAI.
Į tą mišrainę dar pridėję vieną-kitą ingredientą, padarysim NET KELIS, visiškai skirtingus patiekalus.

1. MIŠRAINĘ jau turim.
2. JEIGU užpilsim trupučiu sultinio ir pavirsim, bus ŠIUPINYS.
3. JEIGU ŠIUPINĮ supilstysim į molinius puodelius ir pakepsim orkaitėje, bus TROŠKINYS.
4. JEIGU įpilsim daugiau vandens ar sultinio, kad sutirštėtų bei įgautų savotišką skonį, smulkia tarka įtarkuosim žalią bulvę ir pavirsim, bus SRIUBA.
5. JEIGU įplaksim žalią kiaušinį, įpilsim vandens, įdėsim miltų ir užmaišysim skystoką tešlą, prisikepsim MILTINIŲ-DARŽOVINIŲ BLYNŲ.
6. JEIGU prikepsim LIETINIŲ BLYNŲ, mišrainė labai tiks vietoj įdaro.
6. JEIGU tešlą užminkysim kietesnę ir suformavę kukulius išvirsim vandenyje, ant garų ar kokiame nors padaže, turėsim DARŽOVINIŲ KUKULIŲ.
7. JEIGU tuos pačius kukulius nevirsim, o šiek tiek suplosim ir iškepsim keptuvėje, bus DARŽOVINIAI KOTLETAI. Vėl tinka bet koks padažas.
8. JEIGU iš tos pačios kietesnės kukulių tešlos suformuosim 1,5 – 2 cm storio blynus, pavoliosime maltuose džiuvėsiuose ir iškepę sudėsim į kepimo skardą, ant viršaus uždėsim troškintų morkų, porų, ir uždrabstę majonezo, užbarstysim tarkuoto fermentinio sūrio, tada užkepsim orkaitėje, turėsim DARŽOVINIUS ŠNICELIUS UŽKEPTUS SU SŪRIU.

9. JEIGU mišrainę užpilsim sultinyje ištirpintu želatinu, tai kai sustings, bus DARŽOVINĖ ŠALTIENA.
10. TĄ PAČIĄ MIŠRAINĘ sudėję į riebalais pateptą ir džiuvėsiais pabarstytą ugniai atsparų indą 7 – 8 cm sluoksniu, užpilsime kaiušinių bei įvairių prieskonių plakiniu, ant viršaus užbarstysime smulkintų riešutų , tarkuoto fermentinio sūrio ir maždaug 30 minučių pakepsime orkaitėje, turėsime skanų ir gražų DARŽOVIŲ APKEPĄ „MOZAIKA“.
11. NEABEJOJU, kad išradingos gaspadinės iš tos paprasčiausios mišrainės sugalvos DAR DAUGIAU PATIEKALŲ.
Pasigaminus kurį nors patriekalą, BŪTINA GRAŽIAI PATIEKTI!

S K A N A U S ! ! !

3 atsiliepimai

  1. pomidoras
    Parašė 2008-11-18 at 21:42 | Nuoroda

    nu tikrai kad stebuklinga mišrainė jei tiek visko eina iš jos padaryt

  2. šiūpelius
    Parašė 2008-11-21 at 14:13 | Nuoroda

    nu kažin ar skanu kotletai iš mišrainės. tiesą sakant neragavau niekada, bet skamba keistai

  3. mišrainė
    Parašė 2008-11-24 at 21:30 | Nuoroda

    balta mišrainė tai geriausia, visur tinka ir bet kokia proga

Rašyti atsiliepimą

Jūsų elektroninio pašto adresas jokiu atveju nebus rodomas svetainėje ar panaudotas kur nors kitur. Laukai, kuriuos būtina užpildyti pažymėti žvaigždute *