MOLIŪGŲ TROŠKINYS

Bandysiu vaidentis „Lietuvos ryto televizijos“ laidoje „DERLIAUS KRAITĖ“ . Mano uždavinys žiūrovams patarti, kaip iš paprastų, iš pirmo žvilgsnio nereikalingų daiktų padaryti visokių ūkyje NAUDINGŲ rakandų, kaip pasigaminti skanių, kartais neįprastų, bet neprastų valgių iš neįmantrių, visada po ranka turimų produktų, liaudiškai tariant, šiais nelengvais laikais bandysim iš š… išspausti vaško. Visa tai dartysim rimtai, bet su plaaaaačia šypsena.

Kas nespėjo per televiziją užsirašyti moliųgų troškinio recepto, rašykitės.

MOLIŪGŲ TROŠKINYS

Kiek ko  dėti griežtų normų nėra. Jeigu kokio produkto neturit – ir nereikia.
Dedam visko po truputį kiek telpa į troškintuvą.

vištiena,
morkos,
bulvės,
pupelės,
svarainiai,
salierai,
saldžioji paprika,
svogūnas,
česnakas,
druska,
mairūnas, pipirai, lauro lapai,
sviestas,
vanduo,
ir MOLIŪGAI.

Pirmiausiai ištirpinam sviestą arba įpilam šlakelį aliejaus. Pakepinam svogūnus. Sudedam gabaliukais supjaustytą vištieną ar kitokio gyvio mėsą. Jeigu šviežios mėsos nėra, tinka dešra, sardelės, rūkyti lašinukai ir t.t. Jeigu ir tų neturit, menka bėda – bus vegetariškas troškinys. Įpilam vandens. Paskiau kraunam morkas ir bulves. Pupelės ilgai verda, todėl jas iš anksto reikia paruošti. Per naktį pabrankyti vandenyje ir išvirti. Atskirame puode pupeles pavirę  10-15 minučių, nupilkit vandenį. Užpilkit naujo ir baikite virti. Tada nepūs vidurių. Svarainių ar kitokių obuolių dedam dėl rūgšties. Pagardinam lauro lapais. Dabar paprikos eilė. Pasūdom. Labai tinka sultinio kubelis. Į tarpus pamaišom. Paragaujam. Jeigu reikia, dar įpilam vandens. Kai viskas baigia virti, dedame moliūgus. Prieš tai išimam sėklas, nulupam žievę ir supjaustom gabaliukais. Kad viskas sutirštėtų, įberiame keletą šaukštų maltų džiuvėsių. Pamaišom ir verdame ne ilgiau porą minučių. Paskutiniai mostai – įspaudžiam česnako, užbarstom smulkintų krapų, petražolių, salierų lapų, mairūnų ar svogūnų laiškų. Pasidarys gerokai skaniau, jeigu valgysit mediniais šaukštais iš molinių indelų.

SKANAUS!

5 atsiliepimai

  1. troskinys
    Parašė 2008-11-04 at 20:32 | Nuoroda

    puse ingridientu ismetus neblogas troskinys turetu gautis 🙂 bet skant, kiekvienam pagal skoni. reikes pabandyt pasigamint

  2. niam
    Parašė 2008-11-07 at 14:54 | Nuoroda

    niam niam kaip skanu buvo

  3. zizirskaitee
    Parašė 2008-11-09 at 13:42 | Nuoroda

    gardumelis o ne troskinys

  4. monikutė
    Parašė 2008-11-09 at 14:46 | Nuoroda

    ačiū už receptą!!!!

  5. ruta14@gmai.com
    Parašė 2008-12-04 at 22:39 | Nuoroda

    laba kaip laikosi ponia zizirskiene

Rašyti atsiliepimą

Jūsų elektroninio pašto adresas jokiu atveju nebus rodomas svetainėje ar panaudotas kur nors kitur. Laukai, kuriuos būtina užpildyti pažymėti žvaigždute *